Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyák

http://www.mador.hu/kutyakozmetika/fajtak/terrier_oroszfekete.jpg

Orosz fekete uszkár:

A fekete terrierek az átlagnál nagyobb méretű kutyák, erősek, masszív csontozattal és izomzattal. A bőre tömör és rugalmas, ráncok és lebernyegek nélkül. Az e fajtához tartozó kutyák védekezésre készek, az idegenekkel szemben bizalmatlanok. Jól alkalmazkodnak a különböző időjárási viszonyokhoz és könnyen kiképezhetők.

http://plucky.zenfolio.com/img/p1040707143-3.jpg

Rövid szőrű vizsla

Régi magyar vadászkutya, amely több fajta keresztezéséből alakult ki. Már honfoglaló őseink mellett, akik szenvedélyes vadászok voltak, feltűnt egy vadászkutya, amely követte őket a vándorlások során a Kárpát-medencébe. Sárga, esetleg barna színű, néha foltos volt, s a vadászat minden mozzanatánál segítségére volt a vadásznak. Ez a mára kihalt kopó volt a mai magyar vizsla őse.. A vizsla említésével nemeseink levelezésében is gyakran találkozhatunk.

http://www.kutyatappancs.gportal.hu/portal/kutyatappancs/image/news/nemetjuhasz.jpg

Németjuhász:

Ahogy azt a neve is mutatja, a német juhászkutya Németországból származik. Az ónémet juhászkutyából és különböző pásztorkutyákból tenyésztették ki. Végleges, mai formáját az 1800-as évek körül érte el. Eredetileg a neve Deutscher Schäferhund.A tenyésztők főleg a szépségre törekedtek, azt akarták elérni, hogy a juhászkutya leginkább hasonlítson a farkashoz. Ilyen kutyák főleg két helyen voltak találhatóak, ez a két városTüringia és Württemberg.

http://pctrs.network.hu/clubpicture/3/7/6/_/alaszkai_malamut_376257_70297.jpg

Alaszkai malamut

Az alaszkai malamut erőteljes, zömök testében vastag csontok és erős izmok dolgoznak. Háta a marjától a csípőig enyhén lejt, lágyéka kifejezetten izmos. Farka a hátával egy vonalban tűzött, s hullámzó tollbokrétaként hordja a háta fölött, nem mereven begörbítve, és nem is lógatva. Mellkasa mély, lábai izmosak, vaskos csontozatúak, mancsai nagyok és zártak. Erős nyaka mérsékelten ívelt. Széles és erőteljes feje van. A koponya fülek között széles, és a szemek felé fokozatosan keskenyedik. A megtermett arcorri rész enyhén szűkül az orr irányában, de nem túl keskeny, és nem is túl telt. Az ék alakú, viszonylag kicsi fülek a koponya oldalánál merednek fel; amikor a kutya figyel, előrefelé fordulnak.

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kutyafalu/uploads/40_2.jpg

Uszkár

Számos kynológus próbálta az uszkár eredetét kibogozni, több-kevesebb sikerrel. A kutatásokból az szűrhető le, hogy valószínűleg különböző vadászkutyák (spanyol, portugál, francia, német, magyar és orosz) és bozontos szőrű juhászkutyák keverékéből alakult ki. Származási országára vonatkozóan több feltevés is van, a feljegyzések alapján úgy tűnik, Németország, Franciaország vagy Oroszország lehet a fajta őshazája. Az eredetileg nagy termetű uszkárt vízből való apportírozásra és vadászatra tenyésztették ki, de voltak apróbb változatai is, ezek az európai nemesi családok kedvelt háziállataik lettek.