Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kígyók

http://animalworld.honlapepito.hu/tarhely/animalworld/kepek/zold_anakonda.jpg

Zöld anakonda

Maga az anakonda szó tamil eredetű, az „anakoila” elefántgyilkost jelent. Az első spanyol telepesek még „matatoro”-nak nevezték, amelynek jelentése a szintén félelmet keltő bikagyilkos. A másik elterjedt elnevezése a vízi boa, amely a többi nagy óriáskígyótól eltérő vízikígyó mivoltára utal.Talán a leghíresebb és leghírhedtebb kígyófaj, ami a nagysága alapján nem is véletlen. Hiszen a világ legnagyobb tömegű kígyója, és talán egyben a leghosszabb is. Az utóbbi megtisztelő rang elnyerésében komoly vetélytársa a délkelet-ázsiai kockás piton (Python reticulatus). A leghitelesebb adat az utóbbi mellett szól, viszont egy kevésbé hiteles az anakondát hozza ki győztesen.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1d/Aspidites_melanocephalus_1.jpg/260px-Aspidites_melanocephalus_1.jpg

Feketefejű piton

Ausztrália északi részén honos. A természetes élőhelye trópusi és félszáraz fűves síkságok, bozótosok.Átlagos testhossza 150-180 centiméter, de a 3 méteres hosszt is elérheti. Feje fényes fekete, teste narancssárga, sötétebb foltokkal.Patkányokkal, egerekkel, madarakkal és hüllőkkel táplálkozik.Fészekalja 5-10 tojásból áll, melyek 2-3 hónap múlva kelnek ki.

http://ismeret.virtus.hu/user_gfx/20081102/tn_aid6929_20081102182509_979.jpeg

Kobra

A kobrákat fel lehet ismerni a nyakukon lévő bőrlebenyükről.

A királykobra (Ophiophagus hannah) a világ legnagyobb mérgeskígyója.

A köpködőkobrák 3 méter távolságból is beletalálnak az áldozat szemébe. Több fajuk létezik.